Trappen

We hebben een zeer ruim assortiment trappen van supper compact, waku, huishoud of industrietrappen.

Trappen
Een degelijke trap is onmisbaar voor elke huishouding en onderneming. Er zijn altijd wel klusjes op plekken waar u moeilijk bij kunt komen of die wat hoger zijn. Maar, de ene klus is de andere niet. Klimtrex heeft daarom een uitgebreid assortiment trappen; zoals bijvoorbeeld super compact trappen, telescooptrappen, waku trappen en enkele en dubbele industrietrappen. Voor elke klus in en om het huis, binnen het bedrijf of anders, hebben wij een perfecte trap! Natuurlijk voldoen al onze trappen aan de strengste veiligheidseisen.

Veiligheidseisen
Als u boven op een trap staat, het maakt niet uit of het nou is om het plafond te witten, een lamp op te hangen of de ramen te lappen, dan is het natuurlijk wel van belang dat de trap stabiel staat en voldoende steun biedt zodat u uw evenwicht niet verliest. Kortom, een trap moet gewoon veilig zijn. Op de trappen van Klimtrex kunt u vertrouwen, want al onze trappen en ladders voldoen aan de Europese normen én de Nederlandse minimum eisen (die nóg strenger zijn).  Deze zijn vastgelegd in het Besluit Draagbaar Klimmaterieel van de Warenwet en de Nederlandse norm NEN 2484 ’Draagbaar klimmaterieel - Ladders en trappen - Termen, definities, eisen, beproevingsmethoden, gebruik en onderhoud’. Zo ben je dus altijd verzekerd van een degelijke, veilige trap.

Soorten trappen, welke is het meest geschikt voor mij?
Zoals gezegd zijn er diverse soorten trappen, daarom is het belangrijk goed te kijken naar hoe u de trap precies wilt gaan gebruiken; hoe vaak, waarvoor, hoe hoog enzovoorts. Een trap is geschikt voor klussen tot een werkhoogte van 3.50 m, voor hogere kussen kiest men beter voor een ladder. 
De hoogte van de klussen is bepalend voor het vereiste aantal treden van de trap, ze zijn verkrijgbaar variërend van 2 tot 8 treden. Kleine trapjes van 2 treden zijn bijvoorbeeld handig in de keuken om bij de spulletjes in de hoge kasten te kunnen komen. De trap is dan snel gepakt en snel weer weggezet. Hogere klussen vereisen uiteraard hogere trappen.
Ook de breedte van de treden is een zaak om op te letten. Brede treden bieden meer stabiliteit. Verder zijn veel trappen uitgerust met extra’s zoals een emmerhaak. Een aluminium trap is handig omdat hij licht in gewicht is, maar voor zwaardere klussen is een stalen trap weer meer geschikt.

Veilig gebruik
Tijdens het gebruik is het ook belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zorg dat de trap altijd vergrendeld is en op een stevige ondergrond staat. Reik ook nooit te ver weg, zeker niet meer dan 1 armlengte, en ga ook niet met twee personen tegelijk op de trap staan.
Door de juiste trap te kiezen en er op een verantwoorde manier gebruik van te maken,  heeft u nog jarenlang plezier van uw trap!

 

Nieuw: klimtrex Basic trappen, deze zijn zeer scherp geprijsd!

 

Toprubrieken