Ladders

Ladders
Ladders zijn er in vele soorten en maten en bij Klimtrex hebben we verschillende typen aluminium ladders in verschillende uitvoeringen. Daarnaast bieden we ook een assortiment ladder accessoires en onderdelen. Belangrijk voor een ladder is dat hij geschikt is voor en past bij de eisen van de gebruiker, licht in gewicht is én voldoet aan de veiligheidseisen. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkst! Al onze ladders voldoen aan die eisen.

Klimtrex ladders
Een ladder is een belangrijk gereedschap voor vele zaken; in en om het huis komt een ladder altijd van pas en klusbedrijven kunnen helemaal niet zonder. De ladder is de basis van hun werk. Daarom bieden we bij Klimtrex uitsluitend professionele ladders; met hoog gebruikersgemak en van goede kwaliteit. Al onze ladders hebben een kokerprofiel en uitlopende bomen voor meer stabiliteit.
Over het ontwerp van de ladders is goed nagedacht. Zo hebben Klimtrex ladders dubbelwandige bomen met perfect gefelsde sporten. Omdat ze vervaardigd zijn van een hoogwaardige legering zijn ze licht in gewicht, wat erg prettig is als er dagelijks met de ladder gesjouwd moet worden.
De sporten van de ladder zijn geplaatst met een schuinstand van 20 graden, zodat als de ladder tegen de muur staat de sporten tijdens gebruik een recht loopvlak hebben.

Veiligheidseisen en het Besluit Draagbaar Klimmaterieel van de Warenwet
Uiteraard voldoen deze ladders aan de NEN 2484 en alle CE normen die gesteld worden door de EU. Wat houdt dat precies in? Ladders en trappen moeten in Nederland voldoen aan de minimale eisen die daarvoor zijn vastgelegd in het Besluit Draagbaar Klimmaterieel van de Warenwet. Dit besluit is zowel op de professionele markt als voor de consumentenmarkt van toepassing.
Naast deze minimale eisen is er ook de Nederlandse norm NEN 2484 'Draagbaar klimmaterieel - Ladders en trappen - Termen, definities, eisen, beproevingsmethoden, gebruik en onderhoud'. Het is een norm met aanvullende eisen voor ladders en trappen die vaak in de professionele markt gehanteerd wordt.
De CE normen, vastgelegd in de meerdelige norm EN 131 ‘Ladders’, stelt eisen aan de afmetingen en testmethoden, maar deze eisen zijn lager van niveau dan de Nederlandse. Het is dan ook interessant om te weten dat het aantal ongevallen met ladders (een val meestal) in Nederland lager is dan in de rest van Europa.

Ladder kopen bij Klimtrex
De aanschaf van een ladder is iets waar u even goed over na moet denken. Waar gaat u hem voor gebruiken, moet hij vaak vervoerd worden, hoe hoog moet hij kunnen komen etc. Door dit soort punten goed te overwegen, kunt u de voor u perfecte ladder uit ons assortiment kiezen.
Koopt u een professionele ladder bij Klimtrex, dan bent u dus verzekerd van een voor uw zaken handige ladder die prettig in gebruik, veilig, sterk en voordelig is!

Toprubrieken